John van der Haven

Al meer dan 20 jaar bekleed ik diverse rollen in verschillende branches binnen de Sales. Daarbij ben ik mijzelf altijd blijven ontwikkelen middels boeken, podcast, training en opleiding. Immers, je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Echter, aan de meeste trainingen had ik weinig tot niets. Totdat ik het boek Onbeperkt Jezelf 2 van Joost van der Leij las. Het boek betrof een combinatie van het Neurogram (evolutionaire gedragspatronen en breintypes) en NLP. Wat betreft het Neurogram was ik meteen verkocht. Het is onvoorstelbaar hoe gemakkelijk het leven wordt wanneer je het breintype van jezelf en dat van anderen kent. Ik belde Joost op en samen stelden we een training samen voor mijn sales team.

Down the rabbit hole
Naast ontwikkelaar van het Neurogram is Joost één van de weinige Licensed NLP Master Trainers ter wereld. NLP bleek de studie naar succesvol menselijk gedrag te zijn. Daar wilde ik meer van weten. Vanaf toen ging ik "down the rabbit hole".

Orlando
Joost leidde mij op tot NLP Practitioner, (Advanced) Master Practitioner en NLP coach. The rabbit hole bleek oneindig diep. Ik begon ook workshops bij andere NLP trainers te volgen zoals Kate Benson, Paul McKenna, Jasper Geluk, Anatol Kuschpeta en vloog naar Londen voor een training van dr. Richard Bandler zelf, de grondlegger van NLP door wie ik uiteindelijk in Orlando, Florida persoonlijk ben opgeleid tot Licensed NLP trainer.

Claustrofobie
Natuurlijk paste ik NLP eerst op mijzelf toe (waar ik voorheen last had van claustrofobie, heb ik onlangs nog wat kabels in de kruipruimte doorgetrokken), ik gebruikte NLP binnen mijn sales team (NLP is de beste sales en communicatie training die er bestaat!) en begon anderen te helpen. Van volwassenen met prikangst tot kinderen die angst hebben voor buiten spelen.

Down to earth
NLP biedt onvoorstelbaar veel tools om je problemen met ogenschijnlijk simpele stappen snel de baas te worden. Dat doe ik snel, down to earth, zonder nonsens en met een duidelijke en heldere uitleg. Een stijl die ik ook toepas bij mijn effectieve en direct toepasbare in company workshops.

No Cure no Pay
Voor alle coach sessies van Toolbox Training & Coaching geldt een onvoorwaardelijke no cure, no pay. Allereerst, heb ik zoveel vertrouwen en ervaring in NLP dat ik weet dat het in 85% van de gevallen werkt. Werkt het toch voor jou niet, dan zie ik dit als een WIN-WIN situatie. Jij betaalt niet en ik leer. Je wint of je leert tenslotte.

20 Jaar eerder
Toen ik mijn Licensed Practitioner of NLP certificaat behaalde was ik 44 en kon ik maar 1 ding bedenken. Had ik dit allemaal maar 20 jaar eerder geleerd toen ik 24 was. Wat had mij dat enorm veel geholpen. Privé, in mijn werk, in mijn relaties. Eigenlijk in heel mijn leven.Naast mij in de zaal zat een man van 64, hij dacht: “had ik dit allemaal maar 20 jaar eerder geleerd toen ik 44 was…”

'The best time to plant a tree was 20 years ago.
The second best time is now!'

John van der Haven (24-05-1975, Leiden), woonachtig in Leiderdorp en getrouwd met Zaphra. Wij hebben twee kinderen Jill en Yannick. Ieder jaar kijk er ik naar uit wanneer we weer samen gaan skiën in Oostenrijk. Ik houd dan ook veel van sport. Je kunt mij regelmatig banen zien trekken in het zwembad. Ook voor bordspelletjes kun je mij wakker maken. Van Ticket to Ride tot Stratego. En ik houd er van om te helpen. Jou persoonlijk in je business of om je team beter te laten renderen of misschien struggle je met een angst of fobie. Ik help je graag!


 


 

Op 21 mei 2021 werd John door Joost van der Leij geïnterviewd voor de Podcast Invloed Vergroten

In deze podcast komen de zakelijk toepassingen van NLP (het ABC model), breintypen (Neurogram) en hypnotische taalpatronen aan bod.

Episode #25 ZAKELIJK - Wat zijn de zakelijke toepassingen van het ABCmodel, breintypen en hypnotische taalpatronen

In deze aflevering van de podcast Invloed Vergroten heb ik dus een gesprek heb met John. John is zoals gezegd sales manager bij een multinational in de advertentiebranche en hij legt uit hoe hij zowel zichzelf, zijn medewerkers als zijn klanten met de technieken uit de opleiding Invloed Vergroten positief beïnvloedt. In deze aflevering de volgende drie onderwerpen:

(1) John gebruikt het ABC-model de hele dag door om zijn medewerkers te belonen voor gewenst gedrag. Dit gaat van het herstructureren van de jaarlijkse bonus naar een korte termijn bonus tot het op het juiste moment geven van complimenten. Wat dat betreft volgt John precies wat Organizational Behavior Management (OBM) laat zien dat de beste manier is om het beste uit mensen te halen.

(2) Het breintype van John is type #1, de Perfectionist. John heeft kennis van zijn breintype gebruikt om te voorkomen dat hij onnodig veel kritiek geeft aan andere mensen. Daarnaast weet het hele team van elkaar wat voor breintype iedereen heeft en hoe daar het beste mee om te gaan. Wat vaak over het hoofd wordt gezien, doet John wel goed. Hij brengt ook de breintypen van zijn klanten in kaart zodat hij optimaal met ze kan communiceren.

(3) John maakt veelvuldig gebruik van de taalpatronen. En dan ook precies de top #3 meest invloedrijke hypnotische taalpatronen. Dus (a) het iBevel, (b) vooronderstellingen en (c) oorzaak/gevolg redeneringen.

E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn