NLP voor jou

Waar een computer wordt geprogrammeerd aan de hand van nullen en enen, ziet NLP je brein als een biocomputer die je op een wiskundige manier kunt programmeren aan de hand van de 5 zintuigen. Horen, zien, voelen, ruiken en proeven.

Omdat je de hele dag door via deze 5 zintuigen informatie tot je krijgt is je brein 1 grote leermachine. Een leermachine die jezelf zaken aanleert, maar ook weer kan afleren.

NLP draait om vier hoofdthema's:

1. Goed omgaan met gevoel
De basis van NLP is je goed voelen of gelukkig zijn ongeacht de omstandigheden. Gevoel is binnen NLP primair. Je kunt namelijk wel heel positief denken of leuke beelden voor je zien, maar wanneer je je daar slecht bij voelt, dan heb je daar uiteindelijk nog niets aan.
Helaas zijn de meeste mensen zeer bedreven in zich naar voelen en amateurs als het gaat om zich goed voelen. Niet zo vreemd wanneer je je beseft dat je je onbewuste veel vaker traint in je naar voelen, dan in je goed voelen. Met NLP leer je je goed te voelen als een expert!

2. Goed omgaan met herinneringen
Loskomen van nare herinneringen uit het verleden. Immers, het mooiste aan het verleden is dat het voorbij is. En zeg nou zelf was 1x zoiets naars beleven niet genoeg? Waarom haal je het dan telkens weer in je hoofd?

3. Goed omgaan met toekomstverwachtingen
Geen zorgen over de toekomst, maar een toekomstbeeld vol zelfvertrouwen en rust. Voor de korte en lange termijn.
Leer hoe je je kunt voorbereiden op alle mogelijke situaties zoals een topsporter dat doet voor een Olympische finale.
 

Tenslotte is NLP de studie naar succesvol menselijk gedrag.

4. Goed omgaan met gedachten
Er is niets mis met af en toe een beetje piekeren, maar op het moment dat je er niet meer mee kunt stoppen, dan wordt het een probleem.

Hoeveel tijd spendeer jij aan negatieve gedachten? Een uur per dag? Dat is 7 uur per week, 28 uur per maand, 336 uur per jaar, 3360 uur per 10 jaar!!

Weet je wel hoeveel tijd en werk dit is! En je krijgt er niet eens voor betaald!

Aan de hand van de deze 4 hoofdthema's krijg je met Neuro Linguïstisch Programmeren je leven op orde. Dus geen nare gevoelens, traumatische herinneringen, zorgen over de toekomst of gepieker meer.

Toch betekent dit geenszins dat je je met NLP alleen maar goed mag voelen of helemaal nooit meer mag piekeren. Binnen NLP draait het niet om positief denken, maar om (keuze)vrijheid. De vrijheid in je hoofd om te kunnen piekeren wanneer je wilt, maar ook om daarmee te kunnen stoppen op het moment dat jij dat wilt. Of de vrijheid om zoveel grip op je emoties te hebben dat jij je brein zo kunt sturen dat je je goed kunt voelen wanneer je maar wilt. Ook in moeilijke omstandigheden, want zeker dan ben je er niet bij gebaat om je ook nog eens slecht te voelen.

Waar het om gaat is dat je met NLP de baas over je eigen brein wordt, zodat je zelf kunt kiezen welke kant je op wilt.

Heel vaak kunnen mensen er weinig aan doen dat zij zich niet goed voelen. Grip krijgen op je emoties maakt meestal geen deel uit van je opvoeding en tevens is het allerminst een vak op school. Naast buitenspelen zou grip op je eigen emoties dan ook een verplicht vak op school moeten zijn. Hulpverleners diagnosticeren dan ook veel te vaak een medisch probleem. Terwijl de oplossing meestal geen medicatie, maar educatie is.

Angst en Fobie

Bij geboorte heb je angst voor slechts 2 zaken:

• Lawaai
• Vallen

Al het andere, of het nou angst voor vaccineren (prikangst), spinnen, claustrofobie of spreken voor een grote groep mensen is. Het is aangeleerd en gelukkig, dus ook weer af te leren.

Met NLP leer je technieken, vaardigheden en strategieën om je leven gemakkelijker te maken en om angsten en fobieën te overwinnen. Sterker, om er achteraf om te kunnen lachen. En als je vooraf al weet dat je er achteraf om kunt lachen, waarom begin je daar dan niet meteen mee?

De tools binnen NLP lijken vaak niet meer dan gezond verstand (en dat zijn ze ook), maar ze geven je de onmiskenbare kracht om je te helpen om angsten en fobieën op een eenvoudige en snelle manier te verslaan.

Neurogram
Persoonlijkheidstypes, die bestaan niet. Immers, je bent veel meer dan dat. Waar het binnen het Neurogram om draait is dat je geen persoonlijkheidstrekken kent, maar ingebakken evolutionaire gedragspatronen. En deze komen weer voort uit de biologische hardware van je brein. Het Neurogram kent dan ook geen persoonlijkheidstypes, maar breintypes. Jouw breintype bepaalt de vorm die jij aan je leven geeft. De inhoud die je aan je leven geeft, die bepaal jij helemaal zelf.

Met het Neurogram leer jij:

• Jezelf beter kennen en hoe je de positieve patronen van jouw breintype kunt versterken
• Hoe je stress kunt voorkomen in een vroeg stadium en hoe je dit snel kunt omzetten naar ontspanning
• Meer geluk in het leven te krijgen door minder te zondigen en deugdzamer te leven
• Makkelijker met mensen omgaan, omdat je weet hoe zij denken
• Het gedrag van anderen voorspellen en hierop inspelen
• Meer respect te krijgen voor het wereldbeeld van anderen. Mensen zijn echt anders dan jij en doen niet stom, maar juist heel slim vanuit hun optiek

Interesse in een coaching of wil je kennis maken met NLP? Neem contact op middels onderstaand contactformulier, want dan maken we snel een afspraak!


E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn